В момента не се извършват онлайн поръчки!

Предстоящи събития:

8 march menu

Moshi Moshi 8th March Special Menu

8 March

КОКТЕЙЛ: Moshi Porn Star Martini с оризова водка HAKU и пенливо саке

СНАК: Пикантен нори чипс

СУШИ:

Урамаки със скариди, манго, авокадо мус и ядливи цветя

Нигири сьомга с кайсиево мисо

Нигири змиорка с унаги и сусам

Футомаки с месо от рак, краставици, тобико майонеза и гома уакаме

САЛАТА: Уакаме салата с хрупкави калмари, многоцветни репички, авокадо, корен от лотус и уасаби – цезар дресинг

ПРЕДЯСТИЕ: Хрупкава кладница със соево панко, лайм и кимчи дип

ОСНОВНО: Грилована сьомга с грейпфрут терияки, саншо сол

и броколини с орехово мисо

ДЕСЕРТ: Японски рол кейк с ягоди, розов шоколад и ядливи рози


COCKTAIL: Moshi Porn Star Martini with rice vodka HAKU & sparkling sake

SNACK: Spicy nori chips

SUSHI:

Uramaki with shrimp, mango, avocado mousse and edible flowers

Salmon nigiri with apricot miso

Eel nigiri with unagi sauce and sesame

Futomaki with crab meat, cucumbers, tobiko mayo and goma wakame

SALAD: Wakame salad with crispy squid, radishes, avocado, lotus root and wasabi – caesar dressing

APPETIZER: Crispy oyster mushroom with soy panko, lime and kimchi dip

MAIN DISH: Grilled salmon with grapefruit teriyaki, sansho salt and broccolini with walnut miso

DESSERT: Japanese cake roll with strawberries, ruby chocolate and roses

130BGN

 

 

open-season-festival

Минали събития:

wine and dine

Moshi Moshi Wine & Dine Chateau Pesquie

29 Nov

Повече информация очаквайте скоро.

 

 

open-season-festival

Moshi Moshi Wine & Dine with Leth

29 Sep

Weingut Leth е семейна изба, намираща се в региона Ваграм, Австрия. От 2006г. насам е наследена от Франц Лет младши – амбициозен винопроизводител, продължаващ да гради традиции. Избата работи по устойчиви практики за отглеждане на лозята, което означава без хербициди, без пръскане против ботритис, а в някои години изобщо без третиране. Основно правят бели вина, с акцент върху Grüner Veltliner  – именно това е сортът, който позиционира Leth измежду производителите от най-високо ниво на Ваграм. Свеж, пикантен и непретенциозен. Има два основни стила за направа на вино в Австрия: ароматни свежи неотлежали и комплексни с употреба на дъб. Вината на Leth принадлежат към първата стилистика, която се обозначава на етикета с термина Klassik (или Classic).

На 29 септември наш гост ще бъде, именно Франц Лет – душата на избата. Винопроизводител, който носи със себе си много история и дълбоки познания за тероара на Ваграм и австрийските сортове. Заедно ще се насладим на семпла вечеря в няколко корса, представящи симбиозата между вината и Leth и кулинарната магия на Moshi Moshi.

МЕНЮ / 145.00лв. 
1. Gelber Muskateller 
Амюз буш 
Amuse Bouche 
2. 2021 Grüner Veltliner Fresh & Easy 
Карпачо от октопод със салата от мизуна и алабаш и селъри–уасаби мус
Octopus carpaccio with mizuna and kohirabi salad and celery – wasabi mousse 
3. 2019 Grüner Veltliner, Reid Schiben 1ÖTW 
Урамаки с черноморски калкан, скордаля темпура, чили понзу, зелена ябълка
Uramaki with black sea turbot, skordalia tempura, chili ponzu, green apple 
4. 2019 Pinot Noir 
Агнешки т-бон стек с грилована кралска кладница, чипс от кенди цвекло и портокалово терияки 
Lamb t-bone steak with grilled king oyster mushroom, candy beet chips and orange teriyaki 
5. 2021 Beerenauslese 
Десертна гьоза с японска тиква кубоча, мисо-маскарпоне крем и шисо
Dessert gyoza with kabocha pumpkin, miso mascarpone and shiso leaf

* Местата са ограничени.

* Само с предварителна резервация.

Очакваме Ви!

📞 RESERVATION

  • +359 897 777 777 ●

 

 

open-season-festival

Open Season Festival:

12 – 18 Sep

12.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

13.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

14.09 / 19:45 – 2200

ТАЙНАТА СИЛА НА ФЕРМЕТАЦИЯТА

вечеря с петстепенно меню

*само с предварителна резервация

15.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню и пеъринг със саке

16.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню & коктейли

японско уиски & джин с гост барман Геогри Пенев

17.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

Очакваме Ви!

.

.

30 места.

Автентично суши.

Богата саке и винена листа.

Автентична японска и авторска кухня.

 

Резервации:

🍣 +359 885 505 551

🍣 www.moshimoshi.bg

 

 

open-season-festival

Cherry Blossom Festival:

22 – 26 March

🌸 Пролетта вече чука на вратата ни. Денят ще става все по-дълъг, слънчевите лъчи все по-топли, а дърветата все по-зелени.

В ритъма на разцъфващата природа и японската култура, в Moshi Moshi, ще посрещнем астрономическата пролет с традиционния за азиатците „Фестивал на вишневия цвят“. 

Япония е известна по света със своите фестивали на вишневия цвят. Познати като „ханами“ на японски, събитията се провеждат в цялата страна в последните дни на март.

В дните от 22 до 26 март, в Moshi Moshi, ще Ви очаква нашата интерпретация на големия японски празник.

🌸 По време на Cherry Blossom Moshi Moshi Festival:

–           „Cherry Blossom” меню – специално подготвено меню с индивидуални авторски предложения

–           Саке пеъринг – възможност да опитате различни видове от нашата саке листа, съчетани с перфектната за тях храна

–           Селекция коктейли с японския Roku Gin & Toki whiskey – среща на съвременния коктейл с традиционните японски билки;

–           Шампанско дегустация – селекция шампански от Taittinger, които ще може да опитате by the glass

🌸 Програма Cherry Blossom Moshi Moshi Festival:

–           Bubbles Bloom вторник / 22 март:

Специален гост Светла Карабаджакова от Winebox, която ще ни разкаже за Champagne Taittinger, тайните на шампанското и неговата среща с японската кухня и култура;

–           Magic Sakura Flower сряда / 23 март:

Специален гост Мартин Тодоров, който ще ни приготви селекция коктейли и ще ни разкаже как японците са използвали цвета от японска вишна в дестилата на Roку Gin;

–           Тraditional Spring Sake четвъртък / 24 март:

Специален гост Красимир Маринов – саке сомелиер, с когото ще можем да опираме голяма селекция сакета и да научим повече за начина, по който се правят;

–           Cherry Blossom Special Lunch & Dinner петък и събота / 25 и 26 март 

 

Пролетта е в Moshi Moshi!

Очакваме Ви!

.

.

30 места.

Автентично суши.

Богата саке и винена листа.

Автентична японска и авторска кухня.

 

Резервации:

🍣 +359 885 505 551

🍣 www.moshimoshi.bg

 

 

brunch-order

Занаятчийско вино и японска кухня

Moshi Moshi & Wine / 9th Feb
🍷 Занаятчийско вино и японска кухня! Една елегантна винена вечеря, на която ще проследим най-новите и интересни български вина през призмата на Благой Кузмански. Подбирайки малки и не толкова масови винопроизводители, Кузмански има за цел да ни разкаже повече за качеството на работата им и начина, по който успяват да донесат удоволствие в бутилка, залагайки на месни сортове.
На място ще се запознаем както със селекция от вината на Дамянов, Драгошинов и Геогриев и Милков, така и със самите тях. Ще съчетаем всяка от напитки със специално приготвени, интересни, японски ястия в стила на Moshi Moshi, като отново ще заложим предимно на сезoнни продукти от локални производители. Ще завършим вечерята с коктейл с занаярчийска ракия Аркана, която ще бъде представена от Диляна Василева от Seewines.
*Само с предварителна резерация
*Местата са ораничени
🍣 МЕНЮ:
Пет нат Георгиев и Милков
Ракия сауър
Амюз буш
Корс I
Драгошинов шардоне Kissed by Acacia
Нигири Калкан
Гуанкан с паламуд
Абури лаврак
Корс II
Дамянов Розалина розе
Хрупкав сом, понзу сос с цвят от рози и маринован многоцветен карфиол
Корс III
Георгиев и Милков Рубин
Удон нудълс с еленско месо, шийтаке, броколини и пепър терияки
Корс IV
Коктейл с мускатова ракия Аркана
Матча халва със сладолед от бял шоколад
Куверт: 125.00лв.
📞 Резервации:
🍣 +359 885 505 551

brunch-order

Японски Уиските

Moshi Moshi & Japanese Whiskey / 27th May

🥢 Продължаваме да се стремим към нови и различни срещи с японската култура. Този път срещата е на Moshi Moshi и уискито. Три степенно меню, съчетано с три емблематични японски уискита от SUNTORY Whiskey. Азиатските напитки ще Ви представи Мартин Тодоров, под формата на балансирани коктейли, съобразени с представените от Константин Костов ястията.

🥢 М Е Н Ю:

  • Kind a Mizuwari cocktail &

Нигири сен жак с трюфел мисо

Нигири с кралска скарида

Гункан с лаврак и юзу кошо

Сашими фагри, тон и хамачи

  • Osaka Blossom cocktail &

Свинско иберико на робата с мисо бейби царевички, джинджър спанак и юзу пепър сос

  • The Chita Sidecar cocktail &

Трюфел кейк с мисо карамелен сладолед, лешников кръмбъл и тъмен шоколад

Цена: 130.00лв.

Резервации и доставка:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg

brunch-order

Georgiev & Milkov

Moshi Moshi & Wine / 19th May
🥢 В Moshi Moshi залагаме на истинските суши, темпура и робата. И наистина сме добри в това да ги приготвяме. Добри сме и в това да ги съчетаваме с най-подходящата напитка.
🥢 Доказателство за това ще бъде и гостуването на Петър Георгиев и Радостин Милков. Дългогодишни приятели, дипломирани енолози и хората, стоящи зад невероятните вина на Georgiev / Milkov. Винифицирали в Австрия, Малта, САЩ, Нова Зеландия, Китай и последна по ред, но не и по значение България. Предстои да ни разкажат защо вярват в потенциала на местните български сортове и как успяват да го правят по този изключителен начин.
🥢 Присъедини се към удоволствието, което предстои да си доставим съвместно с нашите приятели и партньори от Seewines.
🥢МЕНЮ:

Amuse bouche
&
Pet Nat Funky Mavrud, Георгиев и Милков, 2020
#суши | сашими Хамачи, нигири Фагри с юзу мисо, футомаки с мисо маринована черна треска, уакаме и краставица
&
Why Not Червен мискет Георгиев и Милков, 2020
#темпура | цвят от тиквички темпура, пълнен с мус от снежен рак и маринован кумкуат
&
Pink Side of Rubin, Георгиев и Милков, 2020
#робата | патешко магре и патешки сърца, кралска кладница, прясна туршия от ревен и пепър терияки
&
Рубин, Георгиев и Милков, 2018
#десерт | огледален мус кейк с боровинки, бял шоколад и пралин от горски плодове
Куверт: 95.00лв.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg

brunch-order

Седмица на Рамена

Moshi Moshi & Ramen Week / 11th – 16th April
🍜 Moshi Moshi седмица на #рамена. Специален рамен. Приготвен с помощта на специалния ни #гост, шеф Shogo Furuya.
🍜 Както винаги в Moshi Moshi залагаме на #японското. Рамен, приготвен от автентичен, #японски шеф готвач. Обещаваме да е истинско, вкусно и честно.
🍜 От 11ти до 16ти май рамен за обяд или вечеря.
Очакваме Ви.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
brunch-order

Туна Седмица

Moshi Moshi Tuna Week / 19 -24 April
Вдъхновени от големия пресен тон, приготвихме за Вас специално петстепенно меню.
Транжирахме внимателно рибата, хапнахме добре докато достигнем до перфектните ястия и сме готови да Ви посрещнем. Ето какво Ви предлагаме:
🍣 Moshi Moshi Туна Меню:
• ЕДАМАМЕ С МОРСКА СОЛ 120гр.
• ТРИ ПЪТИ РИБА ТОН нигири риба тон, сашими риба тон, пикантна риба тон 140гр.
• ШИРО МИСО СУПА уакаме, тофу, пресен лук 150гр.
• СТЕК ОТ ЖЪЛТОПЕРЕС ТОН сладък картоф с мисо, саликорния и цикория, хачи-юзу сос 300гр.
• ЯПОНСКИ МЛЕЧЕН ПУДИНГ цвят от рози, портокалова вода 90гр.
Цена: 54.00лв.
🍶 Към менюто Ви предлагаме кратка СЕЛЕКЦИЯ САКЕ:
• Gangi Mizunowa Junmai Ginjo 25мл., което да съчетаете с ТРИ ПЪТИ РИБА ТОН
• Narutotai Ginjo Namagenshu 25мл., което да съчетаете със СТЕК ОТ ЖЪЛТОПЕРЕС ТОН
• Urakasumi Umeshu 25мл., което да съчетаете с ДЕСЕРТА
Цена: 16.00лв.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg
brunch-order

Tsar Kaloyan 6
Sofia, Bulgaria

© Rila Cafe Ltd. All rights reserved. Developed by [db].