В момента не се извършват онлайн поръчки!

Предстоящи събития:

wine and dine

Moshi Moshi Wine & Dine Chateau Pesquie

29 Nov

Повече информация очаквайте скоро.

 

 

open-season-festival

Минали събития:

Moshi Moshi Wine & Dine with Leth

29 Sep

Weingut Leth е семейна изба, намираща се в региона Ваграм, Австрия. От 2006г. насам е наследена от Франц Лет младши – амбициозен винопроизводител, продължаващ да гради традиции. Избата работи по устойчиви практики за отглеждане на лозята, което означава без хербициди, без пръскане против ботритис, а в някои години изобщо без третиране. Основно правят бели вина, с акцент върху Grüner Veltliner  – именно това е сортът, който позиционира Leth измежду производителите от най-високо ниво на Ваграм. Свеж, пикантен и непретенциозен. Има два основни стила за направа на вино в Австрия: ароматни свежи неотлежали и комплексни с употреба на дъб. Вината на Leth принадлежат към първата стилистика, която се обозначава на етикета с термина Klassik (или Classic).

На 29 септември наш гост ще бъде, именно Франц Лет – душата на избата. Винопроизводител, който носи със себе си много история и дълбоки познания за тероара на Ваграм и австрийските сортове. Заедно ще се насладим на семпла вечеря в няколко корса, представящи симбиозата между вината и Leth и кулинарната магия на Moshi Moshi.

МЕНЮ / 145.00лв. 
1. Gelber Muskateller 
Амюз буш 
Amuse Bouche 
2. 2021 Grüner Veltliner Fresh & Easy 
Карпачо от октопод със салата от мизуна и алабаш и селъри–уасаби мус
Octopus carpaccio with mizuna and kohirabi salad and celery – wasabi mousse 
3. 2019 Grüner Veltliner, Reid Schiben 1ÖTW 
Урамаки с черноморски калкан, скордаля темпура, чили понзу, зелена ябълка
Uramaki with black sea turbot, skordalia tempura, chili ponzu, green apple 
4. 2019 Pinot Noir 
Агнешки т-бон стек с грилована кралска кладница, чипс от кенди цвекло и портокалово терияки 
Lamb t-bone steak with grilled king oyster mushroom, candy beet chips and orange teriyaki 
5. 2021 Beerenauslese 
Десертна гьоза с японска тиква кубоча, мисо-маскарпоне крем и шисо
Dessert gyoza with kabocha pumpkin, miso mascarpone and shiso leaf

* Местата са ограничени.

* Само с предварителна резервация.

Очакваме Ви!

📞 RESERVATION

  • +359 897 777 777 ●

 

 

open-season-festival

Open Season Festival:

12 – 18 Sep

12.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

13.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

14.09 / 19:45 – 2200

ТАЙНАТА СИЛА НА ФЕРМЕТАЦИЯТА

вечеря с петстепенно меню

*само с предварителна резервация

15.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню и пеъринг със саке

16.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню & коктейли

японско уиски & джин с гост барман Геогри Пенев

17.09 / 12:00 – 22:00

Фестивално меню

/специални, индивидулани предложения/

Очакваме Ви!

.

.

30 места.

Автентично суши.

Богата саке и винена листа.

Автентична японска и авторска кухня.

 

Резервации:

🍣 +359 885 505 551

🍣 www.moshimoshi.bg

 

 

open-season-festival

Cherry Blossom Festival:

22 – 26 March

🌸 Пролетта вече чука на вратата ни. Денят ще става все по-дълъг, слънчевите лъчи все по-топли, а дърветата все по-зелени.

В ритъма на разцъфващата природа и японската култура, в Moshi Moshi, ще посрещнем астрономическата пролет с традиционния за азиатците „Фестивал на вишневия цвят“. 

Япония е известна по света със своите фестивали на вишневия цвят. Познати като „ханами“ на японски, събитията се провеждат в цялата страна в последните дни на март.

В дните от 22 до 26 март, в Moshi Moshi, ще Ви очаква нашата интерпретация на големия японски празник.

🌸 По време на Cherry Blossom Moshi Moshi Festival:

–           „Cherry Blossom” меню – специално подготвено меню с индивидуални авторски предложения

–           Саке пеъринг – възможност да опитате различни видове от нашата саке листа, съчетани с перфектната за тях храна

–           Селекция коктейли с японския Roku Gin & Toki whiskey – среща на съвременния коктейл с традиционните японски билки;

–           Шампанско дегустация – селекция шампански от Taittinger, които ще може да опитате by the glass

🌸 Програма Cherry Blossom Moshi Moshi Festival:

–           Bubbles Bloom вторник / 22 март:

Специален гост Светла Карабаджакова от Winebox, която ще ни разкаже за Champagne Taittinger, тайните на шампанското и неговата среща с японската кухня и култура;

–           Magic Sakura Flower сряда / 23 март:

Специален гост Мартин Тодоров, който ще ни приготви селекция коктейли и ще ни разкаже как японците са използвали цвета от японска вишна в дестилата на Roку Gin;

–           Тraditional Spring Sake четвъртък / 24 март:

Специален гост Красимир Маринов – саке сомелиер, с когото ще можем да опираме голяма селекция сакета и да научим повече за начина, по който се правят;

–           Cherry Blossom Special Lunch & Dinner петък и събота / 25 и 26 март 

 

Пролетта е в Moshi Moshi!

Очакваме Ви!

.

.

30 места.

Автентично суши.

Богата саке и винена листа.

Автентична японска и авторска кухня.

 

Резервации:

🍣 +359 885 505 551

🍣 www.moshimoshi.bg

 

 

brunch-order

Занаятчийско вино и японска кухня

Moshi Moshi & Wine / 9th Feb
🍷 Занаятчийско вино и японска кухня! Една елегантна винена вечеря, на която ще проследим най-новите и интересни български вина през призмата на Благой Кузмански. Подбирайки малки и не толкова масови винопроизводители, Кузмански има за цел да ни разкаже повече за качеството на работата им и начина, по който успяват да донесат удоволствие в бутилка, залагайки на месни сортове.
На място ще се запознаем както със селекция от вината на Дамянов, Драгошинов и Геогриев и Милков, така и със самите тях. Ще съчетаем всяка от напитки със специално приготвени, интересни, японски ястия в стила на Moshi Moshi, като отново ще заложим предимно на сезoнни продукти от локални производители. Ще завършим вечерята с коктейл с занаярчийска ракия Аркана, която ще бъде представена от Диляна Василева от Seewines.
*Само с предварителна резерация
*Местата са ораничени
🍣 МЕНЮ:
Пет нат Георгиев и Милков
Ракия сауър
Амюз буш
Корс I
Драгошинов шардоне Kissed by Acacia
Нигири Калкан
Гуанкан с паламуд
Абури лаврак
Корс II
Дамянов Розалина розе
Хрупкав сом, понзу сос с цвят от рози и маринован многоцветен карфиол
Корс III
Георгиев и Милков Рубин
Удон нудълс с еленско месо, шийтаке, броколини и пепър терияки
Корс IV
Коктейл с мускатова ракия Аркана
Матча халва със сладолед от бял шоколад
Куверт: 125.00лв.
📞 Резервации:
🍣 +359 885 505 551

brunch-order

Японски Уиските

Moshi Moshi & Japanese Whiskey / 27th May

🥢 Продължаваме да се стремим към нови и различни срещи с японската култура. Този път срещата е на Moshi Moshi и уискито. Три степенно меню, съчетано с три емблематични японски уискита от SUNTORY Whiskey. Азиатските напитки ще Ви представи Мартин Тодоров, под формата на балансирани коктейли, съобразени с представените от Константин Костов ястията.

🥢 М Е Н Ю:

  • Kind a Mizuwari cocktail &

Нигири сен жак с трюфел мисо

Нигири с кралска скарида

Гункан с лаврак и юзу кошо

Сашими фагри, тон и хамачи

  • Osaka Blossom cocktail &

Свинско иберико на робата с мисо бейби царевички, джинджър спанак и юзу пепър сос

  • The Chita Sidecar cocktail &

Трюфел кейк с мисо карамелен сладолед, лешников кръмбъл и тъмен шоколад

Цена: 130.00лв.

Резервации и доставка:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg

brunch-order

Georgiev & Milkov

Moshi Moshi & Wine / 19th May
🥢 В Moshi Moshi залагаме на истинските суши, темпура и робата. И наистина сме добри в това да ги приготвяме. Добри сме и в това да ги съчетаваме с най-подходящата напитка.
🥢 Доказателство за това ще бъде и гостуването на Петър Георгиев и Радостин Милков. Дългогодишни приятели, дипломирани енолози и хората, стоящи зад невероятните вина на Georgiev / Milkov. Винифицирали в Австрия, Малта, САЩ, Нова Зеландия, Китай и последна по ред, но не и по значение България. Предстои да ни разкажат защо вярват в потенциала на местните български сортове и как успяват да го правят по този изключителен начин.
🥢 Присъедини се към удоволствието, което предстои да си доставим съвместно с нашите приятели и партньори от Seewines.
🥢МЕНЮ:

Amuse bouche
&
Pet Nat Funky Mavrud, Георгиев и Милков, 2020
#суши | сашими Хамачи, нигири Фагри с юзу мисо, футомаки с мисо маринована черна треска, уакаме и краставица
&
Why Not Червен мискет Георгиев и Милков, 2020
#темпура | цвят от тиквички темпура, пълнен с мус от снежен рак и маринован кумкуат
&
Pink Side of Rubin, Георгиев и Милков, 2020
#робата | патешко магре и патешки сърца, кралска кладница, прясна туршия от ревен и пепър терияки
&
Рубин, Георгиев и Милков, 2018
#десерт | огледален мус кейк с боровинки, бял шоколад и пралин от горски плодове
Куверт: 95.00лв.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg

brunch-order

Седмица на Рамена

Moshi Moshi & Ramen Week / 11th – 16th April
🍜 Moshi Moshi седмица на #рамена. Специален рамен. Приготвен с помощта на специалния ни #гост, шеф Shogo Furuya.
🍜 Както винаги в Moshi Moshi залагаме на #японското. Рамен, приготвен от автентичен, #японски шеф готвач. Обещаваме да е истинско, вкусно и честно.
🍜 От 11ти до 16ти май рамен за обяд или вечеря.
Очакваме Ви.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
brunch-order

Туна Седмица

Moshi Moshi Tuna Week / 19 -24 April
Вдъхновени от големия пресен тон, приготвихме за Вас специално петстепенно меню.
Транжирахме внимателно рибата, хапнахме добре докато достигнем до перфектните ястия и сме готови да Ви посрещнем. Ето какво Ви предлагаме:
🍣 Moshi Moshi Туна Меню:
• ЕДАМАМЕ С МОРСКА СОЛ 120гр.
• ТРИ ПЪТИ РИБА ТОН нигири риба тон, сашими риба тон, пикантна риба тон 140гр.
• ШИРО МИСО СУПА уакаме, тофу, пресен лук 150гр.
• СТЕК ОТ ЖЪЛТОПЕРЕС ТОН сладък картоф с мисо, саликорния и цикория, хачи-юзу сос 300гр.
• ЯПОНСКИ МЛЕЧЕН ПУДИНГ цвят от рози, портокалова вода 90гр.
Цена: 54.00лв.
🍶 Към менюто Ви предлагаме кратка СЕЛЕКЦИЯ САКЕ:
• Gangi Mizunowa Junmai Ginjo 25мл., което да съчетаете с ТРИ ПЪТИ РИБА ТОН
• Narutotai Ginjo Namagenshu 25мл., което да съчетаете със СТЕК ОТ ЖЪЛТОПЕРЕС ТОН
• Urakasumi Umeshu 25мл., което да съчетаете с ДЕСЕРТА
Цена: 16.00лв.
Резервации:
🍣 +359 885 505 551
🍣 info@moshimoshi.bg
brunch-order

Tsar Kaloyan 6
Sofia, Bulgaria

© Rila Cafe Ltd. All rights reserved. Developed by [db].